15. Addict

Mijn naam is Fien en ik ben een addict. Aandachtsslet schiet me te binnen, maar dat is niet mooi om te zeggen over mezelf. De voorbije 6 maanden ging ik heen en weer tussen al dan niet datingapps gebruiken. Om de paar dagen werden die dingen afwisselend gedownload of terug verwijderd. Ik kan je vertellen dat ik er nog altijd niet uit ben. Langs de ene kant heb ik geen enkele reden nodig om nog meer met mijn telefoon bezig te zijn en is het mijn ambitie niet om eindeloos te chatten, maar langs de andere kant is het wel een efficiënte manier om nieuwe mensen te leren kennen. Bij sommige mannen kwam een aspect van mezelf kwam heel sterk naar voor. Als ik na een leuke chat met een optie op een afspraak, niets meer hoorde van die kerels, werd ik gek. Zoals een junkie die zijn shot niet heeft gekregen, zit ik dan om de 5 min naar die telefoon te staren.

Dit is niet gedrag die ik alleen vertoon in relatie tot datingapps, maar ook bij dating in real life. Wanneer ik iemand leer kennen die ik heel leuk vind, dan wordt alle communicatie een dingetje. Stuur ik nu wel of niet en na die strijd te hebben gestreden, wordt de inhoud van de communicatie de volgende uitdaging. Ik maak mezelf helemaal gek. Mijn therapeut zei me ooit dat verslaving een strategie is om iets niet te voelen wat wel naar boven wil komen. Als je de moed hebt om dat gevoel wel toe te laten, dan gaat het snel voorbij. Dus alle energie die we stoppen in proberen iets niet te voelen door middel van chocolade, sigaretten, seks, bier, veel wijn, coke of sms’jes zou allemaal overbodig zijn als we gewoon de tijd zouden nemen om in ons lichaam te voelen wat er te voelen valt. Mooie theorie, in de praktijk lijkt het niet zo makkelijk. Maar het hier opengooien lucht in ieder geval op, en dat is de eerste stap naar genezing zeggen ze toch!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. mijnschrijvingen schreef:

    Ondanks dat ik door mijn leeftijd door deze fase heen ben, is wat je schrijft heel herkenbaar voor mij. Ik was van mening dat het daten nu vlotter ging dan in mijn tijd, menige jaren geleden. Maar neen. Het machogedrag van het mannelijke geslacht is nog steeds niets veranderd. Moed meid. Misschien kom je je droomprins nog eens tegen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s